Verkoop

Er komt een hoop kijken bij het verkopen van een woning. Je wilt je woning natuurlijk snel en goed verkopen. Voor het beste resultaat is aandacht en een strategische verkoopaanpak nodig. Onze makelaars kennen de regio, de lokale huizenmarkt en de regelgeving en hebben jarenlange ervaring in het verkopen van woningen. 

Het verkoopproces

Wij bij WK makelaars beginnen altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken wij al jouw wensen voor de verkoop en geven we je ook direct een gratis objectieve waardebepaling van je woning. Ook nemen we het verkoopproces stap voor stap met je door en maken wij voor jou een op maat gemaakt verkoopplan.

Een goede eerste indruk is essentieel op de woningmarkt

Een succesvolle verkoop van een woning start met een goede eerste indruk. De eerste week dat een woning op de markt staat wordt deze meer bekeken dan de drie maanden daarna. Een optimale en complete presentatie van de woning is dus direct op het begin van essentieel belang.

Hoe verloopt de verkoop van jouw woning?

Wij gaan van start met het verkopen van jouw woning! Wij geven je een beeld van onze werkwijze.

Wij leggen alle afspraken nauwkeurig vast en verzamelen voor jou de benodigde documenten. Wij maken hierbij gelijk een digitaal klantendossier aan. Via dit digitale dossier kun jij zelf ook goed overzicht houden over alle gemaakte afspraken en de voortgang van de verkoop.

In overleg met jou plannen wij onze professionele fotograaf in voor het maken van een uitgebreide fotoreportage, film, 360° foto’s en virtuele tour door de woning.

De woning wordt (volgens NEN2580 richtlijnen) ingemeten door een bouwkundige en er worden plattegronden gemaakt.

Wij gaan ondertussen aan de slag met het schrijven van een pakkende verkooptekst.

We melden de woning aan in het systeem van de NVM. Hierdoor zijn alle makelaars op de hoogte van deze woning en kunnen zij woningzoekenden informeren.

Wij promoten de woning uitgebreid op Funda en op onze eigen website. Ook zorgen wij er voor dat andere websites de woning kunnen opnemen in het verkoopaanbod. Hierdoor zien zoveel mogelijk mensen jouw woning.

Wij plaatsen een ‘te koop’ bord bij de woning, om de woning ook lokaal onder de aandacht te brengen.

Na onderhandelingen en bezichtigingen brengen wij jou zowel voor- als achteraf altijd persoonlijk op de hoogte van het verloop.

Is de koop gesloten, dan begeleiden we je tijdens de gehele contractfase. Wij zorgen ervoor dat niks in dit contract ontbreekt. Van de juiste condities tot en met de controle op naleving.

Hierna is het tijd voor de laatste loodjes; de eindinspectie, het vastleggen van meterstanden en de notariële overdracht. Wij nemen deze zorgen uit jouw handen en begeleiden hierna ook waar nodig tijdens een bemiddeling tussen jou en de koper. Wij staan je bij in dit gehele proces.

Waarom zou je kiezen voor WK Makelaars?

Ons team van makelaars heeft een groot netwerk in de omgeving. Allemaal kennen zij Haarlem, Haarlemmermeer en de omliggende plaatsen als hun broekzak; ze zijn er geboren en getogen en al ruim 20 jaar werkzaam.

Als NVM-makelaar behartigen wij alleen de belangen van jou als verkopende partij. Onze focus ligt altijd op het beste eindresultaat voor jou.

Wij nemen vrijwel alles rondom de verkoop voor je uit handen. Ook de ‘kleine dingetjes’.

Wij hebben sterke connecties met andere makelaarskantoren, waardoor zij sneller jouw woning aanbieden aan hun woningzoekenden.

Wij houden korte lijnen aan met onze klanten en zijn altijd goed bereikbaar om jou vragen te beantwoorden.

Afspraak maken om woning te verkopen

Wil jij samen kijken naar de mogelijkheden om jouw woning zo goed mogelijk in de markt te zetten? Maak dan nu, geheel vrijblijvend uiteraard, een afspraak! Onze makelaars staan altijd voor je klaar.